Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Ubisoft experimenteert met blockchain-toepassingen voor de game-industrie

Ubisoft experimenteert met blockchain-toepassingen voor de game-industrie
0%
Bert Slagter
Bert Slagter

Ubisoft, bekend van games als Far Cry en Watch Dogs, experimenteert met de toepassing van blockchaintechnologie. In-game items die op de blockchain zijn gezet, krijgen zo een tweede leven?

Adoptie

Tweede leven voor in-game items

Tegenwoordig hebben veel games een shop waarin gamers veelal cosmetische items kunnen kopen. Fortnite is zo’n spel, waarin dagelijks nieuwe items in de aanbieding zijn, waaronder kostuums, skins voor wapens, en kekke dansjes. Het probleem: zodra je zo’n item koopt, is je ‘investering’ direct verdampt. Je hebt er zelf (even) wat aan, maar that’s it.

De Franse krant Les Échos schreef over de mogelijkheid dat Ubisoft dit soort items op de blockchain gaat zetten. Als Non-Fungible Tokens (NFT) bijvoorbeeld. Verhandelbare tokens die iets unieks vertegenwoordigen en (daarom) als digitaal eigendomsbewijs dienen. Zo zou er een secundaire markt kunnen ontstaan waarop aangekochte items doorverkocht kunnen worden.

Heeft Ubisoft Ethereum op het oog?

Een anonieme bron stelt tegenover Les Échos dat het bedrijf een oogje heeft op Ethereum als blockchainplatform om de tokens op uit te brengen. Volgems hem is het werk dat hiervoor verricht moet worden in een “vergevorderd stadium”.

Het is niet duideljik of Ubisoft enkel eigenaarschap wil vastleggen, of ook de handel in dergelijke token wil faciliteren. Mochten de plannen doorgang vinden, is de kans groot dat het tot uiting komt in een nieuwe game. Het in retrospect in bestaande games inbouwen zou vanuit juridisch perspectief risicovol zijn.

Volgens Les Échos kan het gegeven dat aandelen van Ubisoft publiek verhandeld worden reden zijn dat Ubisoft nog niet alles onthult. “De markt kan vreemd reageren op het gebruik van dergelijke innovatieve technologie”, lezen we in de Franse krant. “Niet in de minste plaats omdat cryptovaluta en blockchain last hebben van een slechte reputatie.”

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.