Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Hardwarefabrikant Bitmain opnieuw onderweg naar de beurs?

Hardwarefabrikant Bitmain opnieuw onderweg naar de beurs?
0%
Bert Slagter
Bert Slagter

Na het debacle in Hongkong probeert Bitmain het in de Verenigde Staten opnieuw: het verkrijgen van een beursnotering. Naar verluidt wil de hardwarefabrikant tussen de 300 en 500 miljoen dollar ophalen.

Bedrijfsleven

Tweede poging

Het is niet de eerste keer dat Bitmain het plan heeft om naar de beurs te gaan. De eerste poging was in Hongkong, waar producent van mining-apparatuur een beursnotering aanvroeg bij HKEX — de Hongkong Stock Exchange. Het vermoeden was dat Bitmain in de loop van 2018 moeite kreeg om zwarte cijfers te schrijven. Bitmain’s bezit aan cryptovaluta kelderde toentertijd flink.

Ditmaal gaat Bitmain voor een notering aan een Amerikaanse beurs, aldus ingewijden in gesprek met Bloomberg. De documenten om de aanvraag definitief te maken zouden “al in de loop van juli afgegeven moeten worden”. De bronnen van Bloomberg stelden anoniem te willen blijven, omdat het om niet-publieke informatie gaat.

Target verlaagd

Volgens Bloomberg wil Bitmain met de verkoop van aandelen tussen de $300 en $500 miljoen ophalen. Een stuk minder dan de eerder beoogde $3 miljard, maar alsnog een fors bedrag. De reden achter de ietwat ‘conservatieve’ houding van Bitmain zou de verhoogde volatiliteit van cryptovaluta zijn. Hoe dat precies inhaakt op de eerder genoemde bedragen is onduidelijk.

Het beursklimaat in Hongkong is volgens Bloomberg voor aan cryptocurrency gerelateerde bedrijven verslechterd. HKEX zou deze categorie bedrijven als ‘prematuur’ bestempelen, waardoor een beursgang in Hongkong bemoeilijkt wordt. Als onderbouwing wordt Bitmain-concurrent Canaan Inc. genoemd, die net als Bitmain Hongkong verruild voor de VS. Een andere chip-fabrikant, Ebang International Holdings Inc., heeft ook de IPO-aanvraag in Hongkong laten verlopen.

Bitmain heeft op de berichtgeving (nog) niet gereageerd.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.