Alles over de nieuwe economie onder één dak.

PwC vernieuwt audit-tool en geeft klanten vertrouwen in gebruik cryptovaluta

PwC vernieuwt audit-tool en geeft klanten vertrouwen in gebruik cryptovaluta
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Terwijl grote delen van de wereld wachten op duidelijke regelgeving voor cryptovaluta, heeft PwC z’n auditingtool ‘Halo’ alvast geschikt gemaakt voor het ‘nieuwe geld’. De reden: bedrijven vertrouwen geven in het gebruik van cryptovaluta. Hoe?

Bedrijfsleven

Grip op geld

Als er iets belangrijk is voor een bedrijf, is dat het grip heeft op geldstromen binnen en buiten de organisatie. Rondom het gebruik van fiatvaluta, zoals de euro en de dollar, zijn daar allerlei tools voor. Tools die inzicht geven in wat er gebeurt en helpen bij het beheer ervan.

Halo’ is een voorbeeld van zo’n softwarepakket. Deze PwC-tool analyseert financiële gegevens, en kan opmerkelijke transacties uitlichten, of inefficiënties onder de aandacht brengen. Belangrijke gebeurtenissen die door computers veel beter te ontdekken zijn dan door mensen.

Om de zekerheid die deze tool biedt ook naar cryptovaluta te brengen, heeft PwC de tool van een update voorzien. “Halo geeft nu ook audit- en andere assurancediensten aan klanten die cryptovaluta gebruiken, bezitten, of verhandelen”, aldus PwC. Halo kan worden ingezet voor transacties in Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, LiteCoin, Ethereum, en Ripple (XRP).

Zekerheid

In het persbericht lezen we dat Halo “onafhankelijk bewijs kan leveren van de koppeling tussen private en public key”. Met andere woorden: het geeft de gebruiker de zekerheid over de vraag wie er eigenaar is van een gegeven saldo. Daarnaast is het mogelijk om de blockchain te controleren en inspecteren vanuit Halo. Daarmee kan bijvoorbeeld de betrouwbaarheid van een transactie worden vastgesteld.

De tool is ook beschikbaar voor bedrijven die geen ‘audit-klant’ zijn van PwC. “We helpen graag met de nieuwe kansen en bedreigingen rondom blockchain en cryptovaluta”, aldus PwC-directeur Mike Davies. “En dat is inclusief het implementeren van processen die nodig zijn voor betrouwbare rapportages.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.