Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitcoin stijgt naar bijna $13.000. Staat een alt season voor de deur?

Bert Slagter
Bert Slagter

Het afgelopen etmaal steeg Bitcoin ruim 12% naar $12.940. Al meer dan 35% winst in een week tijd. Alts verliezen terrein aan het digitale goud. Maar misschien staat een alt season voor de deur!

De afgelopen twee weken hebben we een extreme stijging achter de rug. Van $7500 naar $12.500 in twee weken tijd.

De afgelopen dagen hoorde je steeds meer analisten over de afnemende energie Bitcoin. Tijd voor wat rust in de markt. Een correctie zou goed zijn. Tijd voor alts om wat te herstellen.

Maar niets van dat alles. Vannacht knalde Bitcoin opnieuw omhoog en steeg van $10.800 naar tegen de $13.000. Nu even rust rond de $12.500. Wat er voor ons ligt? Niemand durft het meer te zeggen, heb ik het idee.

De snelheid van de stijging lijkt op eind 2017, waar de koers ook duizenden dollars steeg in kwestie van dagen. Het grote verschil is dat de consument nu nauwelijks betrokken is. De kranten schrijven er niet over en in het café gaat het nog gewoon over voetbal.

Wat gebeurt er dan nu? In elk geval een onbalans tussen vraag en aanbod, zoveel is duidelijk. Waarom verkopen als je er morgen meer voor kunt krijgen, zo lijkt men te denken.

En dat is niet zo gek. De nieuwe investeerders die tussen oktober 2018 en maart 2019 zijn ingestapt zitten erin voor de lange termijn.

Dat is nu ook de meest comfortabele positie: voor de lange termijn je cryptogeld in de kluis en genieten van de rit.

Hoe die rit er voor alts uitziet blijft spannend. De Bitcoin dominance is nu met 63% het hoogst sinds december 2017. Toen was dit ook de top en begon een hevige alt season.

Gaan we dat nu ook meemaken? We gaan het zien!

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.