Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Binance komt met handel in Bitcoin futures met hefboom tot 20x

Binance komt met handel in Bitcoin futures met hefboom tot 20x
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Binance, op papier de grootste ‘crypto-to-crypto’ exchange, gaat de handel in Bitcoin-futures faciliteren. Het platform is tot Binance Futures gedoopt, vertelt CEO Changpeng Zhao (CZ) tijdens de Asia Blockchain Summit. Dit is er bekend.

Exchange Binance

Bitcoin-futures met hefboom

CZ sprak op een conferentie in Taipei, de hoofdstad van Taiwan (China). Daarin kondigde hij Binance Futures aan. Op dat platform kunnen handelaars hun geluk gaan beproeven met futures, een beursproduct dat zijn waarde ontleent aan een onderliggend asset.

In eerste instantie ondersteunt het platform enkel BTC/USDT. Ook mag er met geleend geld gehandeld worden: handelaars mogen een hefboom inzetten die oploopt tot 20 keer de ingelegde waarde. Daarmee kan de winstmarge vergroot worden, evenals het risico om flink het schip in te gaan.

Testversie binnenkort online

Belangrijke details over het platform van Binance ontbreken op dit moment. Zo noemde CZ nog geen startdatum, maar stelde dat het platform “ergens de komende maanden live gaat”. Of de futures in cash of in bitcoins afgewikkeld gaan worden, heeft CZ niet onthuld.

Wel kon CZ uit de doeken doen dat handelaars binnenkort kunnen gaan testen met Bitcoin-futures. “Handelen met hefboom komt binnenkort naar alle gebruikers; rond 11 juli. Een week daarna lanceren we een testnet voor de handel in futures”, aldus de CEO van Binance.

Het aantal spelers met een derivatenmarkt neemt toe. Naast Binance werkt ErisX toe naar lancering van eigen Bitcoin-contracten. Ook Bakkt staat op het punt van lanceren. En recent kwam naar buiten dat LedgerX toestemming van de Amerikaanse toezichthouder heeft ontvangen om aan de slag te gaan.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.