Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Mijlpaal voor Ripple’s Xpring: meer dan 500 miljoen dollar aan investeringen

Mijlpaal voor Ripple’s Xpring: meer dan 500 miljoen dollar aan investeringen
0%
Bert Slagter
Bert Slagter

Xpring (spreek uit: ‘spring’) is de gewaarwording van Ripple’s wens om ‘high potentials’ financieel te ondersteunen. Een jaar na lancering heeft Xpring een mooie mijlpaal bereikt: meer dan 500 miljoen dollar ging naar startende ondernemingen.

Bedrijfsleven Ripple

Het gaat natuurlijk om bedrijven in de wereld van blockchaintechnologie en digitale assets. Volgens Ripple zijn er honderden, zo niet duizenden, ondernemers die deze wereld betreden. Ripple wil als springplank fungeren voor de meest serieuze daarvan. “Ervoor zorgen dat die ondernemers de ingrediënten in huis hebben om hun bedrijven te laten floreren.”

Toepassingen voor XRP

Xpring is opgetuigd om het makkelijk te maken voor ontwikkelaars om echte toepassingen te bouwen die gebruikmaken van Ripple’s eigen munt – XRP. Het Xpring-team werkt daarom bijvoorbeeld aan goede developer tools en libraries.

In totaal heeft deze Ripple-broedplaats al meer dan $500 miljoen toegezegd aan bedrijven en ontwikkelaars waarin ze potentie ziet. Het geld vloeit grofweg naar twee gebieden: projecten die bijdragen een opensource-protocollen, zoals de XRP Ledger en aan Interledger gerelateerde projecten, en de totstandkoming van partnerschappen, samenwerkingen, en aanvullende investeringen.

‘Internet of Value’

De missie van Xpring is om bij te dragen aan de vorming van een nieuw internet. Het transformeren van financiële systemen wereldwijd. De totstandkoming van wat Ripple het ‘Internet of Value’ noemt. De komende maanden richt Xpring zich onder anderen op bedrijven die zich bezighouden met Decentralized Finance (DeFi). In die context publiceerden we recent een fundamentele analyse van bZx, een project waarin DeFi-infrastructuur wordt gebouwd.

Volgens Xpring heeft het de afgelopen 12 maanden ook bijgedragen aan het ontstaan van nieuwe businessmodellen. Als voorbeeld noemt het contentplatform Coil, en gamingplatform Forte. Andere noemenswaardige bedrijven zijn Bolt Labs, Securitize, Dharma, en XRPL Labs van de Nederlandse Wietse Wind.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.