Alles over de nieuwe economie onder één dak.

KuCoin lanceert KuMEX: handelsplatform voor Bitcoin-derivaten met hefboom tot 20x

KuCoin lanceert KuMEX: handelsplatform voor Bitcoin-derivaten met hefboom tot 20x
0%
Bert Slagter
Bert Slagter

Maandag is KuMEX live gegaan. Daarmee volgt KuCoin diverse andere cryptocurrency exchanges, en heeft nu ook een eigen handelsplatform voor op Bitcoin gebaseerde derivaten. Dit is over KuMEX bekend.

Exchange

Publieke bèta

Zaterdag werd de opening van het nieuwe handelsplatform aangekondigd, en maandag was het zover: KuMEX opent de deuren voor het publiek. De handel in derivaten is echter nog niet begonnen. De exchange staat in ‘simulatiemodus’ en in die hoedanigheid is het platform publiek toegankelijk, onder anderen om te testen of alles naar behoren werkt.

Iedere gebruiker krijgt 1 BTC op z’n demo-account gestort. Geen echte natuurlijk, maar een ‘demo-asset’ om mee te testen. Voor actieve testers ligt er wel een prijs in het verschiet: in totaal wordt er 10.000 KCS weggegeven in de eerste week na lancering.

Ineerste instantie is er één product te verkrijgen op KuMEX. Het gaat om zogeheten ‘perpetual swaps’, een beursproduct die sterk lijkt op een future, met onder anderen als verschil dat het derivaat geen verloopdatum heeft. Posities kunnen ingenomen worden met geleend geld: een hefboom tot 20 keer de inzet is mogelijk.

Drukke derivatenmarkt

Zo langzamerhand wordt de derivatenmarkt aan de drukke kant. Begin juli werd Binance Futures gelanceerd, een soortgelijk platform voor de handel in Bitcoin-futures. Op dit moment is BitMEX nog ruimschoots marktleider, gevolgd door Deribit, Huobi, en OKEx.

Om investeerders aan te trekken, geeft KuMEX aan bepaalde gebruikers korting op de kosten. Daarnaast kunnen handelaars commissie krijgen. Die wordt uitbetaald via een ‘negatieve fee’ die van toepassing is op orders die liquiditeit de markt inbrengen (de ‘maker’).

De Bitcoin-prijs die KuMEX hanteert is gebaseerd op een gewogen gemiddelde van de prijs op zes grote exchanges, waaronder Coinbase Pro, Bitstamp, Kraken, Gemini, Liquid, en Bittrex. Rivaal BitMEX baseert z’n prijzen op de data van drie exchanges. KuCoin hoopt zo tot een “eerlijkere prijsstelling” te komen.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.