Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Norwegian Air gaat Bitcoin accepteren en opent crypto exchange

Peter Slagter
Peter Slagter

Binnenkort kunnen passagiers van luchtvaartmaatschappij Norwegian Air hun tickets betalen met Bitcoin (BTC). Maar daar stopt de budgetvlieger niet. Volgens dagblad Dagens Næringsliv wordt ook een eigen cryptocurrency exchange gelanceerd.

Adoptie Bitcoin

De lancering van de exchange, de Norwegian Block Exchange (NBX), staat als eerst op de agenda. In augustus moet het nieuwe handelsplatform online staan. Eerst enkel toegankelijk vanuit Noorwegen, en in de maanden daarna ook vanuit buurlanden.

NBX gaat een belangrijke rol spelen in het vernieuwen van het loyaliteitsprogramma van Norwegian Air. Klanten kunnen punten verdienen door te handelen, en die punten weer inwisselen voor cadeaus, korting, of andere voordelen.

Na de lancering van de exchange wordt ook ondersteuning ingebouwd voor de aankoop van vliegtickets met gebruik van Bitcoin. Andere cryptovaluta worden niet genoemd. Norwegian Air is met 195 vliegtuigen en 500 vliegroutes geen kleine speler. Pasgeleden deed oprichter Bjørn Kjos een stap terug in het bedrag. Zijn zoon zit nu achter de knoppen, en naar verluidt is hij de drijvende kracht achter deze ontwikkelingen.

Norwegian is niet de eerste vliegmaatschappij die cryptovaluta accepteert. CheapAir was ze voor: daar kan je sinds 2013 betalen met Bitcoin.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.