Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Analist van ARK Invest: 97% van de miners kiest voor Bitcoin

Bert Slagter
Bert Slagter

Een analist van ARK Invest heeft onderzocht hoe de Bitcoin-rekenkracht is verdeeld over Bitcoin en de forks BCH en BSV. De keuze van miners is duidelijk: 97% gaat naar Bitcoin. Is het einde van de forks in zicht?

Bitcoin

Bitcoin (BTC) en de twee forks Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) gebruiken hetzelfde hashing-algoritme om blocks te bouwen. Miners kunnen daarom voor deze drie blokchains dezelfde apparatuur gebruiken. De vraag is, voor welke blockchain kies je?

Miners hebben een economische prikkel om te kiezen voor de blockchain die het meeste geld oplevert. Daarbij overwegen ze hoeveel BTC/BCH/BSV ze nu krijgen aan block reward, en hoeveel ze verwachten dat de verdiende munten in de toekomst waard zullen zijn.

Yassine Elmandjra van ARK Invest heeft de hash rates van de drie Bitcoins onderzocht. Op dit moment gaat 97% van de rekenkracht naar BTC. De forks BCH en BSV moeten het samen doen met een marginale 3%. 

Bitcoins hashrate is nu op het hoogste punt ooit, terwijl BCH en BTC respectievelijk 60% en 80% onder hun all time highs zitten.

Meer rekenkracht betekent betere beveiliging, en dat betekent meer waarde voor de gebruikers. Eén van de netwerk-effecten van Bitcoin. Voor rekenkracht geldt: winner takes all!

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.