Alles over de nieuwe economie onder één dak.

ICO verkoopt geen securities: tweede ‘no-action notice’ van de SEC ooit

Peter Slagter
Peter Slagter

Het team van Pocketful of Quarters (PoQ) kan opgelucht ademhalen. De SEC heeft hen verteld dat hun ICO door mag gaan zonder dat de toezichthouder erbovenop zit: het zijn geen securities. Belangrijk nieuws voor de cryptowereld?

Regelgeving

“Gebaseerd op de aan ons gepresenteerde feiten adviseren we de Commissie om geen actie te ondernemen”, schrijft Jonatham Ingram, Chief Legal Officer bij SEC’s FinHub. “Wij zien Quarters [de tokens] niet als securities.”

Het gaat om een startup die de markt van ‘in-game currencies’ wil vernieuwen. Die zijn nu doorgaans beperkt tot één spel. Het gevolg is dat gamers geld ongebruikt achterlaten, en dat loopt aardig in de papieren.

Volgens Caitlin Long is dit een stap vooruit voor de cryptowereld. Het is pas de tweede keer dat de SEC zich op deze manier uitspreekt over een ICO. De eer van de eerste keer ging naar TurnKey Jet. Dergelijke beslissingen geven andere bedrijven het vertrouwen voor dezelfde weg te kiezen.

Aan de ‘no-action notice’ liggen strenge regels ten grondslag, waaronder KYC- en AML-maatregelen, een onbeperkt aantal tokens met een vaste prijs, en de opbrengst van de ICO mag niet gebruikt worden voor de bouw van het Quarters-platform.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.