Alles over de nieuwe economie onder één dak.

‘Klanten vragen ons naar Bitcoin’, aldus CEO van TD Ameritrade

Peter Slagter
Peter Slagter

De interesse in Bitcoin trekt aan, blijkt ook uit het verhaal van iemand die dicht op het vuur zit. Tim Hockey, de CEO van effectenmakelaar TD Ameritrade, stelt dat “er weer verhoogde interesse is”, en dat klanten ernaar vragen.

Bedrijfsleven Bitcoin

Hockey sprak over cryptovaluta in een interview na zijn aankondiging het bedrijf te verlaten vanwege ‘verschillende inzichten over de te nemen strategie’. “De discussie rondom Libra en het herleven van [de prijs van] Bitcoin heeft de interesse erin weer verhoogd”, vertelt Hockey. “Onze klanten vragen ernaar.”

Op dit moment kunnen enkel grote (institutionele) beleggers zich blootstellen aan Bitcoin via TD Ameritrade. De makelaar koopt op verzoek futures-contracten in bij exchange CME. Directe handel in cryptovaluta behoort nog niet tot de mogelijkheden. “Er zijn nog teveel onduidelijkheden. We willen wel, maar nemen geen overhaaste beslissingen.”

Vorig jaar nam TD Ameritrade een aanzienlijk belang in ErisX, een nieuw handelsplatform voor digitale valuta en assets. “Via onze investering in ErisX kunnen we wellicht in de toekomst directe handel in crypto aanbieden aan onze klanten”, vertelt Hockey. Een moment waar steeds meer TD Ameritrade-klanten op wachten.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.