Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Nog geen enkele Libra-partner heeft definitief toegezegd, Japanse Monex wil meedoen

Peter Slagter
Peter Slagter

Libra zit feitelijk nog zonder partners, aldus de CEO van Visa. Volgens hem heeft nog geen enkel bedrijf definitief toegezegd – regulatie is een heet hangijzer. Vanuit Japan meldt Monex Group graag deel te willen nemen aan Libra.

Bedrijfsleven

Alfred Kelly, de CEO van Visa, sprak afgelopen dinsdag over Libra in een toelichting op de kwartaalcijfers. Kelly kreeg de vraag of Libra een strategisch partner is of juist een potentieel gevaar. “We hebben een niet-bindende intentie ondertekend om aan Libra deel te nemen”, vertelt Kelly (PDF). “Geen van alle bedrijven is nu officieel lid van Libra.”

Kelly vervolgt. “Ons definitieve besluit hangt af van een aantal factoren, waaronder de vraag of Libra in staat is om aan alle wettelijke eisen te voldoen”, vertelt Kelly. “Maar het mag duidelijk zijn dat we interesse hebben. We geloven dat we van waarde kunnen zijn voor het samenwerkingsverband [Libra].”

Hoewel de door overheden en toezichthouders opgeworpen drempels hoog zijn, is van opgeven geen sprake. “Hoe lang het ook duurt, we gaan uitzoeken wat de beste manier is om door te gaan”, aldus Mark Zuckerberg. Ook Monex Group, het Japanse bedrijf achter crypto exchange Coincheck, heeft er nog vertrouwen in. Zij hebben recent Libra-lidmaatschap aangevraagd.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.