Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Stacking Sats: klanten van supermarktketen Safeway kunnen Bitcoin sparen

Peter Slagter
Peter Slagter

Bijna iedere winkel heeft nu een spaarsysteem. Loyaliteitspunten om je terug te lokken. Grote kans dat je er niet aan meedoet. Maar wat als je Bitcoin zou kunnen sparen? ‘Stacking Sats’: bij supermarktketen Safeway kan je nu sats verzamelen!

Adoptie Bitcoin

Het moderniseren van dergelijke spaarsystemen is de missie van Lolli. “We zijn Lolli gestart met het doel om het makkelijk te maken om bitcoin te verdienen, hebben, en delen”, aldus het Lolli-team. “Conventionele punten verliezen waarde. Bitcoin is fundamenteel anders en een veel beter oppotmiddel dan arbitraire puntensystemen”, aldus Lolli CEO Alex Adelman in gesprek met Yahoo! Finance.

Lolli heeft een deal aangekondigd met Safeway. Lolli-gebruikers kunnen 3,5% van het aankoopbedrag in sats terugkrijgen op alle online aankopen op Safeway.com. Het is de eerste samenwerking tussen een grote supermarktketen en een loyaliteitssysteem zoals die van Lolli. “Het geeft mensen de mogelijkheid in aanraking te komen met Bitcoin – wellicht voor de eerste keer”, vertelt Adelman.

Het is niet de eerste winkelketen waar op deze manier sats te sparen zijn. Volgens Lolli heeft het samenwerkingen met meer dan 500 merken, waaronder Walmart, Hotels.com, Groupon, Best Buy, en Sonos. Op dit moment is Lolli enkel in de Verenigde Staten te gebruiken.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.