Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bakkt wil Bitcoin futures in Q3 lanceren, wacht op toezichthouder New York

Peter Slagter
Peter Slagter

Bakkt maakt zich klaar om hun Bitcoin-futures te lanceren. Dat moet in het derde kwartaal van dit jaar gebeuren. Uit een uitgelekte presentatie blijkt dat akkoord van de New Yorkse toezichthouder NYDFS het belangrijkste struikelblok is.

Exchange Bitcoin Bakkt

Op 19 juli gaf Bakkt een presentatie waarvan de slides zijn uitgelekt. Daarin wordt ook inzicht gegeven in de tijdlijn die nu wordt aangehouden:

  • 22 juli 2019: start van testperiode met eindgebruikers.
  • 22 juli 2019: testomgeving API beschikbaar.
  • Q3 2019: eerste officiële handelsdag.

Het is niet glashelder op te maken uit de presentatie of Bakkt in het derde kwartaal de openbaring van een lanceerdatum verwacht of de lancering zelf.

De controle op het functioneren van Bakkt ligt bij twee toezichthouders: de CFTC en de NYDFS. Rondom de CFTC is alles geregeld, maar men wacht nog op goedkeuring van de New Yorkse toezichthouder.

De NYDFS is primair betrokken bij Bakkt’s ‘Warehouse’, de plek waar Bitcoins van klanten in bewaring worden genomen. Er zijn wat vraagtekens rondom de trapsgewijze dekking van verliezen (de zogeheten ‘risk waterfall’) en de inleg in het fonds die daarin een spilfunctie heeft. Dat zal de komende weken moeten uitkristalliseren, waarschijnlijk in nauw overleg met de NYDFS.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.