Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bank of China publiceert infographic met uitleg over Bitcoin

Peter Slagter
Peter Slagter

Vrijdag publiceerde de Bank of China een infographic om de geschiedenis en werking van Bitcoin toe te lichten. Langzaam maar zeker lijkt de stemming rondom cryptovaluta in China te veranderen?

Regionaal

De Bank of China is één van de vier grootste commerciële staatsbanken van China. Het is overigens niet de centrale bank van China. Dat is de People’s Bank of China. De infographic komt dus niet vanuit de instelling die bepalend is voor China’s monetaire beleid.

Feitelijk is de uitleg niet door de Bank of China zelf online gezet, maar door BOC International Securities. Dat is een dochteronderneming van de bank. In de disclaimer is te lezen dat de “content is geproduceerd samen met de financiële sector, puur ter referentie, en niet als investeringsadvies”.

Op Reddit is een vertaalde versie van het pamflet online gezet. Het gaat in op diverse aspecten van Bitcoin, zoals mining, decentraliteit, en waarde door schaarste. Ook de grootste Chinese Bitcoin-whale Li Xiaolai wordt in het zonnetje gezet.

Zo lijkt het sentiment rondom Bitcoin en crypto wat te keren. Grote Chinese bedrijven nemen een actieve houding aan, Huawei’s CEO stelt een ‘eigen Libra’ voor, en de Chinese centrale bank ziet zichzelf als voorloper.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.