Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Rechtbank heeft meer tijd nodig in New Yorkse zaak tegen Bitfinex en Tether

Peter Slagter
Peter Slagter

Maandag vervolgde de rechtzaak tussen de New Yorkse openbaar aanklager en Bitfinex en Tether. De gedaagden vroegen om ontbinding van de zaak, en moeten nog even op het antwoord wachten: de rechtbank heeft meer tijd nodig.

Exchange

Bij de zitting waren journalisten aanwezig van diverse media die hun volgers via Twitter op de hoogte hebben gehouden. De vraag die centraal staat: heeft het New Yorkse OM de autoriteit om Bitfinex en Tether voor het gerecht te slepen? De gedaagden hopen op een ‘nee’, zodat de zaak in één keer van tafel is. Maar zo eenvoudig komen de bedrijven er niet mee weg.

De gedaagden stellen dat “ze [Bitfinex en Tether] geen klanten uit New York toelaten”, en dat “vorige week nog een klant uit New York van het platform verwijderd is”. De eisers stellen dat “Tether-bestuurders in New York leefden en werkten”, en schermen meermaals met argumenten als “honderdduizenden niet-geverifieerde klanten” en “zakelijke relaties in New York”.

Nadat alle partijen aan het woord zijn geweest volgt een pauze van 10 minuten. Daarna vertelt rechter Joel Cohen meer tijd nodig te hebben om tot een oordeel te komen. De eerder genomen maatregelen blijven in effect tot het oordeel definitief is geveld.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.