Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Ripple verkocht voor meer dan $250 miljoen aan XRP in tweede kwartaal 2019

Ripple verkocht voor meer dan $250 miljoen aan XRP in tweede kwartaal 2019
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Recent blikte Ripple terug op het tweede kwartaal van 2019. De verkoop van XRP steeg met bijna 50% naar $251,51 miljoen. Uiteraard wordt ook de deal met MoneyGram genoemd, en werd er 900 miljoen XRP uit de fameuze eigen reserve gehaald?

Ripple

Teveel XRP verkocht?

Zowel de directe verkoop aan grote instellingen (van $61,93 miljoen naar $106,87 miljoen) als de verkoop die programmatisch plaatsvindt (van $107,49 miljoen naar $251,51 miljoen) is gestegen. Daarmee ligt het totaal flink hoger dan in het eerste kwartaal.

Het inbrengen van XRP in de markt wordt onder anderen gedaan op basis van gemeten handelsvolume. In de loop van het tweede kwartaal kwam naar buiten dat het gerapporteerde volume door exchanges flink opgeblazen is. Ripple heeft maatregelen genomen en gebruikt nu exclusief het door CryptoCompare gerapporteerde volume van ‘Top Tier’ (PDF) exchanges.

Daarmee is niet in één keer het hele probleem opgelost: er is meer XRP de markt ingegaan dan nodig. De verkoop was immers gebaseerd op opgeblazen cijfers. De programmatische verkoop van XRP is daarom op een laag pitje gezet. Directe verkoop aan grote instellingen is grotendeels gestopt.

MoneyGram

Het is Ripple gelukt om in kwartaal twee een grote deal te sluiten: een 2-jarige strategische overeenkomst met MoneyGram, één van ’s werelds grootste betalingsverwerkers. Ripple investeert $30 miljoen in aandelen van het bedrijf en gaat “de efficiëntie van MoneyGram’s core business verbeteren”. Een mooie deal voor Ripple, waarmee het in één klap dicht op het vuur van internationale transacties zit.

Over RippleNet vertelt Ripple verder dat in het tweede kwartaal meer transacties zijn gedaan dan ooit tevoren. Het aantal xRapid-transacties steeg met 170% ten opzichte van het eerste kwartaal.

Geld uit reserves naar Xpring

In het tweede kwartaal is in totaal 3 miljard XRP uit escrow gehaald. Dat is ongeveer 5% van het totaal Ripple’s reserve (51,2 miljard XRP). Van de 3 miljard is 2,1 miljard weer teruggegaan de schatkist in.

Dat betekent dat er 900 miljoen XRP is gebruikt. Volgens Ripple is alles naar Xpring-projecten gegaan. Xpring (spreek uit: ‘spring’) is de gewaarwording van Ripple’s wens om ‘high potentials’ financieel te ondersteunen. Projecten die worden genoemd zijn Bolt Labs, Agoric, en Robot Ventures. 

Het volledige kwartaalrapport is hier in te zien

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.