Alles over de nieuwe economie onder één dak.

‘Toekomst kleine en middelgrote exchanges in Zuid-Korea onzeker’

Peter Slagter
Peter Slagter

Naar verluidt worden exchanges in Zuid-Korea geconfronteerd met strikte(re) eisen aan het behoud van hun bankrekening. Een ingewijde maakt zich zorgen over de toekomst van kleine en middelgrote exchanges in het land.

Exchange

De lokale nieuwswebsite The BChain meldt dat de vier grote cryptocurrency exchanges – Bithumb, Upbit, Coinone, en Korbit – tegen het veranderde beleid aangelopen zijn. Banken stellen striktere eisen op het gebied van witwassen en terrorismefinanciering. Dat zou te maken hebben met de recent aangenomen FATF-aanbevelingen.

Tot voor kort was het geen probleem om contracten met banken verlengd te krijgen. Het gaat onder anderen om de ShinHan Bank, de NongHyup Bank, en de IBK. Omdat banken nu “juridisch aansprakelijk” zijn voor het identificeren van witwasactiviteiten, “hebben ze veeleisende voorschriften in stelling gebracht”. Vanaf deze maand moeten exchanges aan die eisen voldoen om nog van bankdiensten gebruik te kunnen maken.

Een anonieme bron van een “groot handelsplatform” ziet de toekomst voor kleinere exchanges somber in. “Kleine en middelgrote exchanges die aan deze standaarden moeten voldoen, verdwijnen waarschijnlijk van de markt”, vertelt hij. “Zij kunnen simpelweg de kosten ervan niet dragen.” 

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.