Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Blockchain.com lanceert nieuw handelsplatform: ‘The Pit’

Peter Slagter
Peter Slagter

De cryptowereld heeft er nóg een exchange bij. Blockchain․com bleek achter de schermen bezig te zijn met een eigen handelsplatform: ‘The Pit’. Volgens het bedrijf zijn er drie aspecten waarop The Pit zich onderscheidt van de rest.

Exchange

Dinsdag deed het in Luxemburg gevestigde Blockchain de nieuwe exchange uit de doeken. Veel mensen zijn weleens in aanraking gekomen met blockchain.com. Als block explorer, als wallet-leverancier, of van de grootste XLM-giveaway ooit.

Het was voor het bedrijf blijkbaar tijd voor een nieuwe strategie. Lag de focus eerder op de (eind)gebruiker, gaat het nu voor zakelijke klanten. The Pit lijkt op professionele beleggers gericht, gegeven de taal van het persbericht.

Er worden drie onderscheidende aspecten genoemd:

  1. De snelste ‘matching engine’ van de cryptowereld. Ze “meten in microseconden in plaats van milliseconden”, en kunnen “de strijd aan met alle matching engines ter wereld”.
  2. Gebaseerd op dezelfde “hoogwaardige infrastructuur als andere grote financiële bedrijven in Europa”.
  3. Verbonden met banken wereldwijd om ervoor te zorgen dat on- én offboarding gemakkelijk is.

De exchange is geïntegreerd met Blockchain’s wallets. Zo “kan je controle houden over de private keys waarmee je je geld beheert”. Een hoop beloftes. Benieuwd of The Pit ze waarmaakt? Testen kan hier.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.