Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Voor openbaar vervoer betalen met Bitcoin in vijfde stad van Brazilië

Peter Slagter
Peter Slagter

Binnenkort kunnen inwoners van Fortaleza, de vijfde stad van Brazilië, voor openbaar vervoer betalen met Bitcoin. Meer dan 2,5 miljoen mensen die zo in aanraking kunnen komen met cryptovaluta.

Adoptie Bitcoin

Het nieuws kwam afgelopen week naar buiten via de lokale nieuwswebsite O Povo. De OV-organisatie CooTraps gaat de mogelijkheden uitbreiden om voor de geleverde diensten te betalen. Naast credit- en debitcards kunnen passagiers ook “cryptovaluta als Bitcoin” gebruiken. Het nieuwe systeem moet voor het einde van dit jaar in gebruik genomen zijn.

Volgens het nieuwsbericht zijn de nieuwe betaalmogelijkheden erop gericht om meer klanten aan te trekken, en om “bureaucratie binnen het systeem te verminderen”. “We verwachten een grotere (toe)stroom van mensen, en we gaan het makkelijker maken voor passagiers”, aldus Carlos Robério Sampaio, CFO van CooTraps.

Zoals gebruikelijk is er een (mobiele) applicatie nodig om met cryptovaluta te kunnen betalen. Gebruikers scannen een QR-code en ronden daarna de transactie af op hun eigen apparaat. Begin dit jaar kwam soortgelijk nieuws uit Argentinië. Daar kan in het hele land betaald worden met cryptovaluta voor het gebruik van het OV.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.