Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Belangrijke Indiase brancheorganisatie verzet zich tegen voorgestelde verbod op cryptocurrency

Peter Slagter
Peter Slagter

In juli is in India een wetsontwerp ter tafel gebracht waarmee het bezit en gebruik van cryptovaluta effectief verboden wordt. NASSCOM, de belangrijkste branchevereniging van de Indiase IT-sector, is er niet blij mee. De organisatie doet een andere oproep.

Regelgeving

“De overheid zou moeten werken aan een op risico gebaseerde aanpak. Een framework om cryptovaluta en tokens mee te reguleren en monitoren”, luidt het devies van NASSCOM. “Een verbod houdt nieuwe toepassingen en oplossingen tegen, en zit techstartups in de weg. Het zou India in de weg zitten om deel te nemen aan de nieuwe usecases die mogelijk worden gemaakt door cryptocurrencies en tokens.”

NASSCOM is duidelijk: dat verbod is een slecht idee. De belangrijkste brancheorganisatie van de Indiase IT-sector breekt daarmee een lans voor andere bedrijven en actoren die kritiek hebben op het voornemen van de overheid. NASSCOM heeft meer dan 2.000 leden, organiseert grote conferenties, en is een belangrijke lobbyist.

Volgens NASSCOM zorgt een verbod er enkel voor dat legitieme spelers verdwijnen. “Door de sector te reguleren leren toezichthouders de technologie beter te begrijpen, en krijgen we meer grip op criminele activiteiten”, vult NASSCOM aan. Maar ervoor weglopen? Slecht idee.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.