Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Onrust door enorme Bitcoin-transacties: bijna 1% van alle Bitcoins verplaatst

Onrust door enorme Bitcoin-transacties: bijna 1% van alle Bitcoins verplaatst
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Dinsdag was de cryptowereld even in rep en roer vanwege enorme Bitcoin-transacties. Vanuit het niets kwam 0,8% van alle beschikbare BTC in beweging. Wat is er gebeurd?

Bitcoin

In totaal zijn drie transacties samen goed voor 142.323 BTC. Een vierde transactie die 18 uur daarvoor plaatsvond lijkt eraan gerelateerd. Het totaal zou dan uitkomen op 194.135 BTC (meer dan 1% van alle BTC in omloop), met een marktwaarde van een kleine 1,9 miljard dollar. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij.

Al snel volgden interessante theorieën over de oorsprong en het doel van het geld. Dat Tether het zou gebruiken voor de creatie van een ‘dark stablecoin pool’. Dat Craig Wright een deel van ‘zijn’ BTC in beweging bracht voor de rechtszaak waar hij in verwikkeld is. Simpelweg een grote OTC-order, of dat Bitfinex haar boeken in orde probeert te brengen in het kader van het proces dat tegen hen loopt.

Eén van de adressen die betrokken is bij de transacties, is gekoppeld aan wallet provider Xapo. Xapo heeft ongeveer 700.000 BTC in bewaring en een deel van het bedrijf zou recent zijn overgenomen door Coinbase. Dat leidt tot de hypothese dat er simpelweg BTC is verplaatst van Xapo naar Coinbase.

Helemaal rond is de theorie nog niet, aangezien de acquisitie van Xapo voor zover bekend nog niet is afgerond. Hoe dan ook, op dit moment is het de meest aannemelijke verhaallijn.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.