Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Sony investeert miljoenen in Duitse blockchain bank Bitwala

Peter Slagter
Peter Slagter

Bitwala heeft 13 miljoen euro aan nieuw kapitaal weten te bemachtigen. Opvallend is dat Sony als ‘co-lead’ van de financieringsronde wordt genoemd. Het geld wordt onder meer gebruikt voor de uitrol van Bitcoin-rekeningen voor bedrijven.

Bedrijfsleven

Bitwala is een Duitse startup en noemt zichzelf een ‘Blockchain Bank’. Je kunt er een reguliere bankdiensten afnemen die gekoppeld zijn aan een eigen Bitcoin-wallet. Zie het als de samensmelting van je bankrekening met je Bitcoin-wallet. Je kan frictieloos geld bewegen tussen de twee.

“We zijn Bitwala gestart om iets te bouwen waarvan veel mensen dachten dat het onmogelijk was”, vertelt Jan Goslicki (PDF), CCO bij Bitwala. “De conventionele financiële wereld echt verbinden met Bitcoin in één van ’s werelds striktste jurisdicties: Duitsland.”

In december 2018 sloeg Bitwala de handen ineen met de in Berlijn gevestigde solarisBank. Sindsdien is Bitwala naar eigen zeggen de enige aanbieder van een bankrekening met ingebouwde ondersteuning voor (de handel in) Bitcoin.

“We delen Bitwala’s visie op de toekomstige digitale economie”, schrijft Yasuhiko Yurimoto, CEO van Global Brain, het samenwerkingsverband waar Sony Financial bij betrokken is. Samen met NKB Group werd 6,5 miljoen euro in Bitwala gestoken. De andere helft kwam van bestaande investeerders.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.