Mastercard aan de slag met eigen cryptocurrency wallet?

Het lijkt erop dat Mastercard blockchain en cryptocurrency serieuzer is gaan nemen. Nieuwe vacatures suggereren de opbouw van aan crypto gerelateerde teams. Voor de bouw van een eigen wallet?

Bedrijfsleven

Mastercard aan de slag met eigen cryptocurrency wallet?
0%
Bram de Vries
Door Bram de Vries

Drie vacatures krijgen in het bijzonder de aandacht:

  1. Director, Product Management - Crypto Currency/Wallets (bron).
  2. Director, Product Development & Innovation - Blockchain Solutions Architect (bron).
  3. VP, Product Management - Blockchain/Crypto (bron).

Uit de vacatureteksten is op te maken dat Mastercard grootste plannen heeft. “Heb je de ambitie om iets te bouwen waar je over kunt vertellen aan je kleinkinderen?”, lezen we. “En wil je werken op de intersectie tussen betalingen en cryptovaluta?”

De vice-president die gezocht wordt moet meerdere productmanagers en teams gaan begeleiden. Er wordt specifiek gevraagd om ervaring met management van “crypto currency wallet products”. Bovendien moet de kandidaat ervaring hebben met het “naar de markt brengen van een product”.

Het mag duidelijk zijn dat er over de feitelijke inhoud en strategie enkel gespeculeerd kan worden. We weten enkel dat er gezocht wordt naar nieuwe medewerkers. In theorie kan de insteek ook puur defensief zijn. Maar Mastercard is al langer bezig met blockchaintechnologie, en het bedrijf is één van de oprichters van Libra. Wellicht heeft de totstandkoming van een wallet daar iets mee te maken?

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Altijd op de hoogte