Alles over de nieuwe economie onder één dak.

SEC-commissaris: VS kan cryptobeleid afkijken van deze landen

Peter Slagter
Peter Slagter

Onlangs hield Hester Peirce een toespraak over de combinatie van toezicht en innovaties als cryptovaluta. Daarin stelt Peirce dat de VS beter haar best moet doen om tot de juiste kaders te komen, en dat bij deze landen kan afkijken.

Regelgeving

Peirce hield haar toespraak tijdens de SUSS Convergence Forum in Singapore. “Ik zou graag zien dat in de VS en bij de SEC de focus toeneemt op het (af)maken van wet- en regelgeving rondom digitale assets”, vertelt ze. “Omdat veel activiteit buiten de VS plaatsvindt, moeten we over regels nadenken met oog voor internationale overwegingen, samenwerking, en wat ik noem ‘co-learning’.”

De term ‘co-learning’ zou je kunnen lezen als ‘afkijken’. Peirce noemt Bermuda als voorbeeld van een jurisdictie waar vraagstukken rondom custody (het bewaren van assets) tot in detail zijn beantwoord. “Ik wil graag meer leren over Bermuda’s custody framework. Om te kijken wat we ervan kunnen leren terwijl wijzelf onderzoeken hoe onze regels van toepassing zijn op crypto”, vertelt Peirce.

Singapore wordt door Peirce genoemd als vooruitstrevende jurisdictie op het gebied van security tokens. Hongkong ziet Peirce als voorbeeld voor de manier waarop met licenties en testomgevingen omgegaan kan worden. Andere landen die worden genoemd zijn Thailand, Japan, Malta, Zwitserland, en Frankrijk.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.