Hoofdstad Zuid-Korea gaat inwoners belonen met eigen cryptovaluta: S-coin

Inwoners van Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, worden binnenkort beloond voor deelname aan de samenleving met S-coins. Deze eigen cryptovaluta moet voor het einde van november zijn gelanceerd. Die planning bestaat uit drie hoofdpunten.

Adoptie

Hoofdstad Zuid-Korea gaat inwoners belonen met eigen cryptovaluta: S-coin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De introductie van S-coins is besproken tijdens een conferentie die afgelopen maand werd gehouden in de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Daarbij waren stadsambtenaren en -bestuurders aanwezig, volgens berichtgeving van het Koreaanse blockinpress. In de context van de uitrol ervan worden drie mijlpalen genoemd.

Er wordt een blockchainsysteem gelanceerd waarmee inwoners van Seoul S-coins kunnen verdienen voor het gebruik van publieke diensten. Denk aan het (tijdig) betalen van belastingen of deelname aan opiniepeilingen. Verzamelde munten kunnen uitgegeven worden voor beloningen.

Seoul’s puntensysteem wordt geïntegreerd met ZeroPay. Dat is een door de stad bekostigd betaalnetwerk dat vorig jaar december is gelanceerd en gebruikmaakt van QR-codes. Daarmee kunnen klanten betalen voor goederen en diensten, en munten sparen en/of uitgeven.

Tenslotte moet voor eind november een nieuw blockchainsysteem online staan waarmee certificaten en diploma’s beheerd kunnen worden. Ook verbeteringen aan de ‘Seoul Citizens Card’ staan voor die tijd op de rol. Met de kaart moeten inwoners zich digitaal kunnen authenticeren voor het gebruik van publieke diensten. 

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Altijd op de hoogte