Meer dan $500 miljoen aan Bitcoin van BitMEX afgehaald in juli

In de maand juli is een recordbedrag van cryptocurrency exchange BitMEX afgehaald. Het gaat in totaal om ongeveer 530 miljoen dollar. Wat is er aan de hand? En waar zijn al die miljoenen gebleven?

ExchangeBinance

Meer dan $500 miljoen aan Bitcoin van BitMEX afgehaald in juli
0%
Bram de Vries
Door Bram de Vries

Het meest waarschijnlijk is dat handelaars een veilige(re) haven zoeken voor hun bitcoins, in afwachting op het lopende onderzoek dat door toezichthouder CFTC is gestart naar BitMEX. Op de dag van de aankondiging van het onderzoek van de CFTC verdween er meer dan $66 miljoen van de exchange. Over de hele maand juli is dat bedrag opgelopen tot ongeveer 530 miljoen dollar.

Inflow en outflow van BTC op BitMEX in de maand juli (bron)

Op 30 juli werd de grootste hoeveelheid bitcoin opgenomen. Er vertrok toen maar liefst 8.765 BTC. Op nummer twee staat 19 juli met 8.200 BTC, en de top drie wordt afgesloten door 17 juli met 7.807 BTC.

Waar de opgenomen bitcoins precies naartoe zijn gegaan is onduidelijk. Eén van de theorieën is dat Binance heeft geprofiteerd van de rumoer rondom BitMEX. Binance lanceerde in de loop van juli handel met hefboom, en precies in die periode is een significante instroom van bitcoins te zien.

Inflow en outflow van BTC op Binance in de maand juli (bron)

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Altijd op de hoogte