Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Kik vecht terug: ‘SEC verdraait stelselmatig de feiten’

Peter Slagter
Peter Slagter

Kik Interactive heeft volgens de SEC op onrechtmatige wijze vele miljoenen dollars binnengesleept met een ICO. Onzin, volgens Kik. Het bedrijf vecht terug en stelt dat de SEC steeds opnieuw de feiten verdraait.

Regelgeving

Op dinsdag 4 juni kwam de SEC naar buiten met de aankondiging Kik voor het gerecht te slepen.  Het bedrijf zou “onrechtmatig securities verkocht” hebben. En dat mag niet zomaar. Als het aan de SEC ligt, worden Kin-tokens verboden, krijgt de organisatie een boete, en moeten klanten worden terugbetaald.

Kik is het daar duidelijk niet mee eens en vertelt in een 131 pagina’s tellende reactie waarom de tokenverkoop legaal was. Volgens het bedrijf is er geen enkele wet geschonden. “Ons antwoord laat zien hoe de commissie [SEC] herhaaldelijk de feiten verdraaid heeft om een punt te maken. Dat zou de commissie niet gedaan hebben als het sterk bewijs zou hebben”, aldus Kik CEO Ted Livingston.

“De SEC probeert een plaatje te schetsen dat het Kin-project een wanhoopspoging was”, vertelt Livingston. “Maar het was een gewaagde zet om te winnen. Een zet die nu door KaKao, Line, Telegram, en Facebook is gevolgd.”

Volgens Livingston heeft de rechtszaak Kik tot dusver ruim $6 miljoen gekost. Ook de koers van KIN is flink teruggevallen (nu $0.000015 per token).

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.