Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Voor het eerst security token verhandelbaar op nationale beurs

Peter Slagter
Peter Slagter

MERJ Exhange, de nationale beurs van de Seychellen, is naar eigen zeggen de eerste aandelenmarkt wereldwijd waar een (volledig gereguleerde) security token verhandelbaar is. Wordt 2019 dan tóch het jaar van de security tokens?

Markt

In de loop van juni kondigde MERJ haar World’s First aan, en dat is nu een feit geworden (PDF). De eigen aandelen zijn verhandelbaar als security token, onder de naam MERJ-S. “Het combineren van traditionele financiële markten met ‘distributed ledger technology’ is het begin van een nieuw era van gereguleerde digitale assets”, schrijft MERJ in het persbericht.

Rondom security tokens, en de daaraan gerelateerde security token offerings (STO), leven hoge verwachtingen. Het is bedacht als best of both worlds. De betrouwbaarheid van de traditionele financiële sector en de veelzijdigheid van crypto komen bij elkaar. De belofte is dan: minder oplichters en kansloze tokens dan bij de ICO's, en minder drempels en kosten dan bij een traditionele beursgang.

Maar vooralsnog lijkt die verwachte doorbraak uit te blijven. Vermoedelijk draagt daar aan bij dat wet- en regelgeving rondom deze nieuwe assets maar langzaam totstandkomt. Voor MERJ is deze stap het bewijs dat het bedrijf op de goede weg zit. Na drie jaar samenwerken met toezichthouder en wetgever staat de toegangspoort naar kapitaalmarkten wat hen betreft wagenwijd open.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.