Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Grootste accountantskantoor Californië accepteert betalingen met cryptovaluta

Bram de Vries
Bram de Vries

Op zoek naar een accountant die je kan betalen met crypto? Dan kan je nu terecht bij Armanino, de grootste onafhankelijke accountant van Californië. De auditor gaat ook werken aan uitbreiding van het eigen ‘blockchain explorer platform’.

Adoptie

Via een persbericht laat Armanino weten dat rekeningen van de firma met meer dan 1.000 cryptovaluta betaald kunnen worden, “waaronder Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, en veel andere altcoins”. Volgens de accountant zelf is Armanino “nu één van de weinig onafhankelijke accountantskantoren die digitale assets accepteert [als betaalmiddel]”.

“We hebben de infrastructuur die nodig is om betalingen met crypto te accepteren gebouwd”. vertelt Andries Verschelden, partner bij Armanino. “Omdat steeds meer fintechbedrijven, banken, en tussenpersonen de weg zoeken naar het gebruik ervan. We verwachten dat die groei aanhoudt.”

Vaak is bij de acceptatie van cryptovaluta als betaalmiddel een bedrijf betrokken die de assets eerst omzet in fiatvaluta alvorens het over te maken aan de ontvanger. Zo’n partij wordt door Armanino niet genoemd, waardoor de indruk wordt gewerkt dat het bedrijf de assets zelf beheert.

Net als PwC heeft Armanino een eigen toolkit ontwikkeld om het inspecteren van blockchaintransacties te vereenvoudigen en behapbaar te maken. “De behoefte aan ‘assurance tools’ neemt steeds verder toe”, stelt Verschelden. Daarom steekt Armanino ook tijd en geld in de doorontwikkeling van de eigen blockchain explorer.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.