Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Onrust door no-deal Brexit stuwt prijs Bitcoin naar recordhoogte, aldus The Independent

Peter Slagter
Peter Slagter

Het vooruitzicht van een no-deal Brexit hangt volgens sommige analisten als donkere wolk boven de wereldeconomie. Maar voor Bitcoin kan het juist gunstig zijn. Sterker nog: volgens The Independent stuwt het de Bitcoin-prijs naar een recordhoogte.

Markt Bitcoin

In relatief korte tijd is het imago van Bitcoin flink veranderd. Van hoog speculatief asset, naar goud 2.0, naar veilige haven in financieel onrustige tijden. Er wordt daarom steeds vaker aan gerefereerd, juist ook in reguliere media. Vrijdag lezen we op The Independent de voorspelling dat de prijs van Bitcoin naar een recordhoogte stijgt mocht de Brexit op een no-deal uitkomen.

Het vooruitzicht van een no-deal heeft al flink op de waarde van de Engelse pond ingehakt. “Niet alleen zorgt een no-deal voor toegenomen volatiliteit van belangrijke fiatvaluta, het legt ook de kwetsbaarheid van het huidige financiële systeem bloot”, vertelt Nicholas Gregory, CEO van CommerceBlock, aan de Engelse krant. “Een no-deal Brexit zou tot een enorme uitbraak kunnen leiden.”

Bitcoin’s rol als veilige haven wordt nadrukkelijk ter sprake gebracht. “Bitcoin is een ‘flight-to-safety’ asset in tijden van onzekerheid op de markt”, vertelt Nigel Green, CEO van deVere Group. En Simon Peters van eToro schrijft: “Goud heeft baat gehad bij de onzekerheid onder investeerders. En Bitcoin lijkt op dezelfde manier te zijn gebruikt.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.