Alles over de nieuwe economie onder één dak.

De Brexit van Zcash (ZEC): Coinbase UK schrapt op privacy gerichte altcoin

Peter Slagter
Peter Slagter

Coinbase heeft Britse klanten op de hoogte gebracht dat Zcash (ZEC) binnenkort van de exchange wordt geschrapt. Vanaf 26 augustus moeten klanten ergens anders naartoe voor de privacymunt. Maar waarom?

Exchange Coinbase

Klanten zijn per e-mail op de hoogte gesteld van de onverwachte actie. Het lijkt erop dat Zcash enkel van de Britse arm van Coinbase wordt verwijderd. Helemaal zeker is dat echter niet: vanuit Coinbase is er nog geen publiek statement over Zcash uitgevaardigd.

Deel van e-mail aan Britse Coinbase-klanten (bron)

Vanaf maandag 26 augustus kunnen Britse Coinbase-klanten geen Zcash meer bij de exchange hebben staan. Heeft de klant voor die tijd geen maatregelen getroffen, wordt de munt automatisch naar de Britse pond omgezet.

De ontwikkelaar van Zcash, Electric Coin Company, reageerde op Twitter op het nieuws. “Om speculatie hierover voor te zijn bevestigen we bij deze dat Zcash voor de volle 100% verenigbaar is met Britse regelgeving en KYC/AML-eisen”, aldus het bedrijf. Maar als het niet aan compliance ligt, waaraan dan wél?

Alistair Milne, CIO van beleggingsfonds Altana, bevestigt die denkrichting en denkt aan druk vanuit het bankwezen: “Waarschijnlijk was het een voorwaarde om opnieuw toegang te krijgen tot het Britse ‘Faster Payments’-systeem.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.