Alles over de nieuwe economie onder één dak.

SEC trekt aan de noodrem: vraagt rechtbank miljoenen van Veritaseum te bevriezen

Bert Slagter
Bert Slagter

De SEC daagt Veritaseum (VERI) voor het gerecht. De Amerikaanse beurstoezichthouder stelt dat het bedrijf investeerders opzettelijk heeft misleid, en wil de opgehaalde ICO-miljoenen zo snel mogelijk bevriezen.

Regelgeving

Eind 2017 haalde Veritaseum een kleine 15 miljoen dollar op met een ICO. Maar dat is volgens de SEC alles behalve volgens de regels gegaan. Investeerders hebben zich nooit goed kunnen inlezen vanwege “misrepresentaties en omissies” in het materiaal dat aan hen beschikbaar is gesteld. Bovendien zijn ze “opzettelijk misleid” over eerdere zakelijke successen en de vraag naar het token (VERI) dat toentertijd uitgegeven zou worden.

Reginald Middleton, de CEO van Veritaseum, is ook op persoonlijke titel onderdeel van de zaak. Volgens de SEC heeft Middleton een poging gedaan om onder wet- en regelgeving uit te komen door VERI te poneren als “prepaid kosten”, “software” en “cadeaubonnen”. Het was een poging om het neer te zetten als utility token, maar dat is volgens de toezichthouder onterecht.

Er lijkt nog een extra luchtje te zitten aan de zaak. Op 30 juli werd Veritaseum door de SEC geïnformeerd over de plannen van de commissie. Een dag later werd $2 miljoen aan opgehaald geld weggesluisd door het team. Voor de SEC dus haast geboden: ‘redden wat er te redden valt’.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.