Britse banken Barclays en Santander nemen afstand van Coinbase

Coinbase worstelt met bankproblemen in het Verenigd Koninkrijk. Na Barclays lijkt ook Santander de vingers niet (meer) aan de exchange te willen branden. Wat is er aan de hand?

ExchangeCoinbase

Britse banken Barclays en Santander nemen afstand van Coinbase
0%
Bram de Vries
Door Bram de Vries

Woensdag kwam via CoinDesk naar buiten dat Barclays en Coinbase uit elkaar zijn gegaan. De berichtgeving is gebaseerd op “bronnen uit de industrie”, en komt overeen met het gegeven dat Coinbase de toegang tot het Britse ‘Faster Payments Scheme’ (FPS) is verloren. Daardoor nemen stortingen en opnames van Britse klanten nu meerdere dagen in beslag.

Ook de Britse tak van Santander lijkt het net rondom Coinbase aan te trekken. “De bank vertelde me naar een andere bank te verhuizen als ik een betaling aan Coinbase wilde overmaken”, aldus een Santander-klant. Het is niet duidelijk of het om een algehele Coinbase-blokkade gaat, of eenvoudigweg om een aangescherpt AML-beleid.

Het lijkt erop dat de Britse banken koude voeten hebben gekregen. “Barclays neemt minder risico. Waarom precies is onduidelijk. Misschien is er activiteit geweest waar ze niet blij mee zijn. Maar het gaat hier om Barclays vertrouwen in crypto in het geheel”, aldus een CEO van een Brits cryptobedrijf die anoniem wenste te blijven.

Hoe Coinbase toegang tot Britse bankdiensten gaat herstellen is op het moment van schrijven onbekend.

Over de auteur

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Altijd op de hoogte