Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Dallas Mavericks tweede NBA-team dat Bitcoin accepteert voor tickets en merchandise

Peter Slagter
Peter Slagter

Bij de Mavs kunnen basketbalfans nu kaartjes en merchandise aanschaffen met Bitcoin. Het is het tweede NBA-team dat cryptovaluta accepteert. De Sacramento Kings gingen de Dallas Mavericks voor.

Adoptie Bitcoin

“De Dallas Mavericks zijn een uitgesproken voorstander van Bitcoin”, aldus Stephen Pair, de CEO van BitPay in een persbericht. BitPay is de betalingsverwerker waarmee de Mavs in zee zijn gegaan. Dat betekent (zeer waarschijnlijk) dat het NBA-team zelf geen cryptovaluta in bewaring neemt, maar in fiatvaluta uitbetaald wordt.

“We willen dat fans die met Bitcoin willen betalen die mogelijkheid geven”, vertelt Mavericks-eigenaar Mark Cuban. Deze stap moet de interactie met het NBA-team toegankelijker maken. “Het toekomstperspectief van cryptovaluta breidt snel uit, en ons basketbalteam neemt graag het voortouw op het gebied van technologische innovaties”.

Cuban is geen onbekende van de cryptowereld. Hij neemt deel aan investeringsfondsen, zijn naam is gekoppeld aan diverse ICO’s, en hij was betrokken bij startups zoals Mercury Protocol. Ook verscheen Cuban onlangs op CNBC. Hij sprak tijdens de uitzending over Libra, en vergeleek Bitcoin met goud: “Het voordeel van Bitcoin is dat de voorraad eindig is. Bij goud is dat niet zo. Er wordt iedere dag nieuw goud gevonden.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.