BitMEX op de vingers getikt voor felicitatie Bitcoin’s tiende verjaardag

De Britse variant van de Reclame Code Commissie, de Advertising Standards Authority (ASA), heeft BitMEX op de vingers getikt. De advertentie waarmee Bitcoin’s tiende verjaardag werd gevierd in The Times bevatte misleidende informatie?

Regelgeving

BitMEX op de vingers getikt voor felicitatie Bitcoin’s tiende verjaardag
0%
Bram de Vries
Door Bram de Vries

Wellicht kan je het je nog herinneren. BitMEX stond op de voorpagina van dagblad The Times, en verwees daar naar een twee pagina’s tellende advertentie om Bitcoin’s tiende verjaardag mee te vieren.

Kennelijk kon niet iedereen de felicitaties waarderen. In totaal zijn er vier klachten binnengekomen bij de Britse Reclame Code Commissie. De grafiek die is gebruikt om het prijsverloop mee aan te geven, zou misleidend zijn. De prijsdiep na begin 2018 is er namelijk niet op waar te nemen. En dat leidt tot onrealistische verwachtingen.

BitMEX heeft op die aantijgingen gereageerd door te stellen dat de gekozen logaritmische schaal de beste manier is om de enorme groei van Bitcoin weer te geven. Bovendien zou – wat BitMEX betreft – de advertentietekst voldoende ingaan op de risico’s die aan cryptovaluta kleven.

Leuk geprobeerd, maar niet voldoende. De ASA gaat er niet in mee, en stelt dat er vier reclameregels zijn overtreden. Met de repercussies valt het echter wel mee: de advertentie mag in deze vorm eenvoudigweg niet meer verschijnen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Altijd op de hoogte