Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitcoin peer-to-peer exchange Paxful ziet volume van ‘institutionele klanten’ flink toenemen

Peter Slagter
Peter Slagter

De zaken gaan lekker bij Paxful, een Bitcoin-exchange waar de directe handel tussen twee partijen (P2P) wordt gefaciliteerd. In juli nam het handelsvolume veroorzaakt door ‘institutionele klanten’ met 70% toe.

Exchange Bitcoin

Ray Youssef, de CEO van Paxful, sprak met Decrypt over de ontwikkelingen bij de exchange. “Kleinere financiële instellingen waren verantwoordelijk voor een flinke toename van bankoverschrijvingen”, vertelt Youssef. “In juli nam dat volume met 70% toe. Tussen juni en juli sprong het van 4 miljoen dollar naar 7 miljoen dollar.”

Paxful is een peer-to-peer exchange. Het noemt zichzelf een marktplaats: als gebruiker kan je biedingen plaatsen en op het aanbod van anderen reageren. De resulterende transactie vindt direct tussen twee gebruikers plaats. Als facilitator daarvan biedt Paxful meerdere betaalmogelijkheden aan, waaronder banktransacties. In juli werden daar meer dan 100.000 orders mee verwerkt.

Volgens Youssef bestaat het klantenbestand van Paxful nu “voor een gezond deel uit institutionele spelers”. De stijging van het volume was ook op andere fronten merkbaar. “We zien ook meer transacties tussen klanten onderling, zonder gebruik van diensten van derden”, vertelt Youssef. “Mogelijk dat politieke gebeurtenissen daar ook aan bijdragen”. Een overduidelijk voorbeeld daarvan is de handelsoorlog tussen China en de VS.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.