Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Brug tussen DeFi en de winkel: met MakerDAO’s Dai betalen in Europa

Bram de Vries
Bram de Vries

In Europa kan je nu je boodschappen doen met Dai-stablecoins. Monolith, MakerDAO, en Digix gaan samenwerken en slaan een brug tussen het decentrale en traditionele financiële systeem.

Adoptie

Lenen, sparen, betalen, en overboeken. Zomaar wat dingen waar je nu een bank voor nodig hebt. Bedrijven waar je jouw geld aan moet toevertrouwen. ‘Wees je eigen bank’ - dat is het motto van decentralized finance (DeFi). Het gaat om het ontbundelen van financiële dienstverlening. En om de beschikking over je eigen assets.

Dai is zo’n product vanuit de DeFi-wereld. Het is een munt waarvan de waarde stabiel gehouden wordt door Maker (MKR). Beide zijn onderdeel van MakerDAO, waarbij DAO staat voor Decentralised Autonomous Organisation. Een organisatie die diensten verleent zónder centrale autoriteit die (alle) zeggenschap heeft over de operatie ervan.

Monolith (voorheen TokenCard) lanceerde in juli een app voor decentraal bankieren. Daarvoor maakt het gebruik van Ethereum. Voor betalingen is Monolith aangesloten op het netwerk van Visa. Donderdag werd bekendgemaakt dat met de betaalkaart van Monolith nu ook Dai-stablecoins stuk te slaan zijn in winkels die Visa accepteren.

Kortom: een brug tussen de traditionele financiële wereld en een decentrale stablecoin, van een decentrale organisatie, via decentrale bankdiensten. Weer een stap dichterbij ‘Wees je eigen bank!’

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.