Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Buy the dip: uit data van Coinbase blijkt dat grote investeerders nu Bitcoin kopen

Peter Slagter
Peter Slagter

De afgelopen dagen zakte de Bitcoin-koers in van $11.500 naar onder de $10.000. Wat blijkt: tweederde van de grote Coinbase-klanten hebben Bitcoin gekocht, in plaats van verkocht. Buy the dip?

Markt Bitcoin Coinbase

Op 13 augustus begon de koers van Bitcoin, toentertijd rond de $11.400, flink te dalen. Tegen het einde van 14 augustus bungelde Bitcoin rond de $10.000. Bitcoin’s ‘fear index’ daalde naar het laagste punt van 2019, gelijk aan de waarde toen de prijs naar $3.200 bewoog in december 2018.

Op zo’n moment is de markt in rep en roer. Het sentiment slaat om, en handelaars verwachten verdere daling. Het verhaal dat ‘het grote geld’ winst pakt is dan al snel ontstaan. Maar de vraag is of dat overeenkomt met de werkelijkheid.

De grote klanten van Coinbase laten in ieder geval ander gedrag zien. De klanten met het meeste BTC in bezit (de top 10%) blijken voornamelijk Bitcoin te kopen. Dit zijn de 24-uurs statistieken over 14 augustus:

Ook Ripple (XRP) kreeg de afgelopen dagen rake klappen, maar onder grote beleggers is soortgelijk gedrag zichtbaar. Maar liefst 88% van de grote holders koopt bij:

Verdere daling van beide assets is niet uitgesloten, ondanks de koopacties van welgestelde Coinbase-klanten. Maar duidelijk is dat zij door accumuleren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.