Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Samsung’s blockchain wallet heeft stilletjes ondersteuning gekregen voor Bitcoin

Peter Slagter
Peter Slagter

Ontwikkelaars van apps die gebruik maken van Samsung’s Blockchain Keystore kunnen hun apps voorbereiden op interactie met Bitcoin. Ondersteuning voor de grootste cryptomunt is onlangs stilletjes aan de Samsung-software toegevoegd.

Bedrijfsleven Bitcoin

De Blockchain Keystore was onderdeel van het release-circus rondom de Samsung Galaxy S10. In die tijd werd duidelijk dat Samsung z’n best heeft gedaan om blockchain en cryptovaluta toegankelijk(er) te maken. Maar, enigszins onverwacht, bleek de software enkel interactie met Ethereum en daarop gebaseerde dapps te ondersteunen.

Dat is nu veranderd, getuige de release notes van de laatste versie van de zogeheten Keystore SDK. SDK staat voor Software Development Kit; in dit geval de toolkit die ontwikkelaars gebruiken om de ingebouwde blockchain features aan te spreken. Denk aan het aanmaken van nieuwe adressen, of het ondertekenen van een transactie.

Op dit moment is de Blockchain Keystore enkel beschikbaar op high-end Samsung-toestellen, waaronder de Galaxy S10e, S10, S10+, S10 5G, Note10, en de Note10+. En zelfs als je zo’n toestel hebt, moet je maar net in de juiste regio wonen. Het gebruik ervan is beperkt tot Duitsland, Noord-Amerika, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland, en het Verenigd Koninkrijk.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.