Alles over de nieuwe economie onder één dak.

BitMEX voegt drie landen toe aan de zwarte lijst

Peter Slagter
Peter Slagter

Gebruikers uit de Seychellen, Hongkong, en Bermuda kunnen niet meer op BitMEX handelen. Volgens BitMEX is de ingreep nodig om te voorkomen dat eigen medewerkers op de exchange kunnen handelen.

Exchange

Het besluit werd maandag bekendgemaakt via de website van de beurs. Het heeft wat weg van een exchange die een wit voetje wil halen bij toezichthouders. Een akte van ‘goed gedrag’, mogelijk gedreven door het onderzoek dat door de CFTC is ingesteld naar misstanden op de exchange.

“De markt heeft gesproken: BitMEX is een succes”, lezen we in het persbericht. “We zijn er trots op dat we het meest innovatieve, betrouwbare, en veilige cryptocurrency-platform ter wereld hebben gebouwd.” Dat de afgelopen weken tientallen miljoenen dollars van de exchange zijn weggehaald, wordt voor het gemak achterwege gelaten.

Op de zwarte lijst staan, naast de bovengenoemde drie landen, de Verenigde Staten, Cuba, de Krim, Iran, Syrië, Noord-Korea, en Sudan. Volgens BitMEX heeft de aangekondigde wijziging “geen noemenswaardige impact op de exchange en heeft slechts betrekking op enkele gebruikers”.

Wat BitMEX betreft is extra bemoeienis van toezichthouders meer dan welkom. “Het is hun missie om ervoor te zorgen dat eerlijke burgers niet bedrogen worden”, schrijft de exchange. Kennelijk is het daarom nodig om eigen medewerkers van de beurs te weren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.