Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Rakuten’s cryptocurrency exchange open voor handel in BTC, ETH, en BCH

Peter Slagter
Peter Slagter

Rakuten, de ‘Amazon van Japan’, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. De eigen cryptocurrency exchange (Rakuten Wallet) is maandag open gegaan voor de handel in Bitcoin, Ethereum, en Bitcoin Cash. Drie dingen vallen op.

Exchange

Ten eerste ljikt de exchange mobile first te zijn opgezet. Op dit moment is de beurs enkel bereikbaar en te gebruiken met een Android-app, is te lezen in de officiële aankondiging. Binnenkort komt er ook een iOS-app bij, maar de planning daarvoor is achterwege gelaten.

Ten tweede wordt het geld van klanten gescheiden bewaard van het eigen vermogen, onder het toezicht van een daartoe in het leven geroepen bewaarder: Rakuten Trust. Al het geld van gebruikers wordt bewaard in cold wallets. Voor toegang tot opgeslagen cryptovaluta zijn meerdere private keys nodig, en voor gebruikers is two-factor authentication verplicht.

Tenslotte brengt het handelsplatform enkel kosten in rekening voor geldopnames. Klanten kunnen naar hartelust handelen en storten, zonder dat daar kosten tegenover staan.

De nieuwe dienst van Rakuten kan in Japan een belangrijke drijfveer voor adoptie zijn. Klanten die gebruikmaken van de webshop (omzet van 9 miljard (!) in 2018) zouden bijvoorbeeld vanuit de Wallet kunnen betalen. Daarnaast staat Rakuten bekend om z’n cashbacks. Ook daar liggen mogelijkheden om klanten te prikkelen van Rakuten Wallet gebruik te maken.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.