Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Voor ieder land een eigen stablecoin: Binance kondigt ‘Venus’ aan

Peter Slagter
Peter Slagter

Met Libra doet Facebook een poging om één universeel betaalmiddel aan de man te krijgen. Binance gooit het over een andere boeg en doet een oproep aan overheden wereldwijd: lanceer je eigen stablecoin!

Exchange Binance

Binance komt met het ene intiatief na het andere. Het meest recente project heet ‘Venus’. Onder die noemer valt een grootse blockchainonderneming, met als doel om overheden wereldwijd zover te krijgen een eigen stablecoin uit te geven.

Dat Binance bezig is met stablecoins is al even bekend. Binance GBP, een munt gebaseerd op de Engelse pond, is inmiddels gelanceerd. Het is een showcase voor wat er mogelijk is met Binance Chain, wat Binance betreft de thuishaven voor nog veel meer stablecoins.

Waarom al die stablecoins nodig zijn, wordt uit de aankondiging niet duidelijk. Ontwikkelingslanden kunnen er volgens Binance mee “in hun kracht gezet worden”, maar solide onderbouwing daarvan ontbreekt.

Een mogelijke drijfveer is het verbeteren van zogeheten ‘onramps’. Door het makkelijk te maken om lokale valuta om te zetten in een stablecoin, is de drempel om die munten vervolgens uit te geven op Binance lager geworden. Dat zou weer een impuls kunnen geven aan de eigen portemonnee van Binance.

Hoe dan ook – volgens CEO Changpeng Zhao is het in ieder geval niet te doen om ‘world domination’.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.