Alles over de nieuwe economie onder één dak.

2.000 Israëlische fintechbedrijven wachten op een licentie

Peter Slagter
Peter Slagter

Fintech wordt doorgaans gezien als enorme globale groeimarkt. Alleen al in Israël wachten er 2.000 (!) bedrijven op een licentie van de toezichthouder. Blockchain en financiële technologie worden in het bijzonder genoemd.

Markt

Wachtrij is te lang geworden

Omdat er zoveel entiteiten op zoek zijn naar goedkeuring hebben de lokale autoriteiten een ‘fast-track’-programma opgetuigd. Op die manier moet de (te) lange wachtrij snel slinken. En niet alleen om de rij korter te maken: “het doel is om concurrentie op de lokale fintechmarkt flink aan te laten wakkeren”, aldus het stuk in de Israëlische krant Calcalist.

Blockchain en wallets

“We laten ons primair leiden door technologische innovatie en onze relatie met de industrie”, vertelt Dr. Moshe Barkat, hoofd van de Capital Market Authority. “We verstrekken regelmatig vergunningen en licenties aan fintechbedrijven, waaronder P2P-platforms, digitale wallets, op blockchain gebaseerde fintechondernemingen, en andere betalingsverwerkers.”

Het versneld verwerken van de influx van nieuwe bedrijven en initiatieven is onderdeel van een innovatieprogramma van het Israëlische ministerie van Financiën. Om diezelfde reden is de toezichthouder volgens Calcalist recent toegetreden tot de Global Financial Innovation Network (GFIN). Daarvan zijn de Wereldbank en het IMF ook lid.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.