Alles over de nieuwe economie onder één dak.

In Japan kan je Bitcoin sparen door Bitcoin uit te geven

In Japan kan je Bitcoin sparen door Bitcoin uit te geven
0%
Bert Slagter
Bert Slagter

De cryptocurrency exchange bitFlyer is gaan samenwerken met T-Point, het bedrijf achter één van de grootste spaarprogramma’s in Japan. Consumenten kunnen nu Bitcoin sparen door... Bitcoin uit te geven. Dit is hoe het werkt.

Adoptie Bitcoin

Geen punten, maar munten

T-Point is één van de zes meest populaire spaarprogramma’s in Japan. Gebruikers van de spaarkaart krijgen bij iedere aankoop punten (de T-Points), en die punten kunnen worden verzilverd bij aangesloten verkooppunten.

bitFlyer is nu één van die verkooppunten (PDF). Via die weg kunnen de punten verzilverd worden voor munten: 100 T-Points zijn 85 Japanse yen in Bitcoin waard (ongeveer 72 eurocent).

Bitcoin sparen door Bitcoin uit te geven

Naast het kunnen inwisselen van punten voor Bitcoin is uit de samenwerking een nieuw initiatief geboren. Als een klant in een winkel betaalt met Bitcoin (via de bitFlyer Wallet) ontvangt hij 1 T-Point voor iedere 500 uitgegeven yen.

Wil de klant 100 T-Points sparen, moet hij dus minimaal 50.000 yen uitgeven. Dat komt neer op ongeveer 424 euro. Daar krijgt hij 72 eurocent in Bitcoin voor terug, zo’n 0,16%. Bitcoin sparen door Bitcoin uit te geven. Toegegeven, het is een druppel op een gloeiende plaat.

Het meest waardevol is wellicht de zichtbaarheid van Bitcoin in het dagelijks leven: de T-Point-kaart heeft bijna 70 miljoen gebruikers en kan op meer dan 1 miljoen plekken worden gebruikt. En niet alleen op obscure plekken. In supermarkten, apotheken, restaurants, kledingwinkels, elektronicawinkels, in online webshops, en meer.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.