Alles over de nieuwe economie onder één dak.

‘China kan met eigen digitale valuta Westerse banksysteem omzeilen’

Bram de Vries
Bram de Vries

Jeremy Allaire, de CEO van Circle, maakt de VS nog eens uit voor achterblijver en waarschuwt: ‘met een digitale versie van de renminbi kan China het Westerse banksysteem omzeilen’. Zou het genoeg zijn om de VS in beweging te krijgen?

Regelgeving

Allaire was recent te horen in de Global Coin Research-podcast. Daarin stelt hij dat China op dit moment het tempo bepaalt rondom de ontwikkeling van digitale valuta. Niet lang geleden stelde een PBoC-directeur dat de eigen digitale valuta ‘klaar is voor gebruik’. Voor Allaire een mooie kapstok om de VS nog eens te waarschuwen.

“We [Circle] geloven dat de belangijkste reservemunten van de wereld, de grote handelsvaluta, uiteindelijk digitale valuta worden”, vertelt Allaire. “Een digitale versie van de renminbi die draait op softwareplatforms die verbonden zijn met het internet. Het zorgt voor kansen voor China en Chinese bedrijven [...] waaronder het omzeilen van het Westerse banksysteem.”

Dat Allaire niet blij is met het ondernemersklimaat in de VS op het gebied van cryptovaluta en blockchaintechnologie is niet nieuw. Eind mei sprak hij zich gefrustreerd uit nadat exchange Poloniex maatregelen moest nemen vanwege onduidelijke regels. Wat Allaire betreft zit die onduidelijkheid innovatie in de weg. Recenter verscheen hij met een soortgelijk verhaal voor het Amerikaanse Senaat, waar vragen werden gesteld over Libra.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.