Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Gedupeerden van KYC-hack Binance ontvangen VIP-lidmaatschap als compensatie

Gedupeerden van KYC-hack Binance ontvangen VIP-lidmaatschap als compensatie
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Onlangs kwam Binance in het nieuws vanwege gestolen KYC-documenten. In eerste instantie werd ontkend dat het om via Binance opgeslagen bestanden ging. Maar dat lijkt deels onjuist: getroffenen worden gecompenseerd met een... VIP-lidmaatschap.

Exchange Binance

Gelekte paspoorten en rijbewijzen

Begin augustus was de cryptowereld even in rep en roer. Een ‘hacker’ zou KYC-documenten publiceren, tenzij Binance 300 BTC aan hem overmaakt. Dat nieuws verspreidde zich als lopend vuurtje, onder andere omdat er voorbeelden van gelekte documenten werden verspreid via Telegram. Maar volgens Binance was er niets aan de hand. Het zou gaan om oude documenten waar Binance niets mee te maken heeft.

Blijkbaar riep Binance iets te snel dat het om valse beschuldigingen gaat. Afgelopen vrijdag maakte het bedrijf bekend dat “een deel van de afbeeldingen overlappen met afbeeldingen die zijn verwerkt door een derde partij waar Binance mee samengewerkt heeft”. Het zou gaan om documenten die tussen december 2017 en februari 2018 door Binance-gebruikers zijn ingezonden.

Compensatie

Het is relatief rustig gebleven rondom het feit dat Binance toch betrokken blijkt te zijn geweest bij het lekken van persoonsgegevens. Opvallend, want begin augustus sprak iedereen erover.

Volgens de update van Binance wordt er contact gezocht met alle potentiële slachtoffers. Zij krijgen advies en krijgen de kosten gerelateerd aan het vernieuwen van persoonsdocumenten vergoed. Ook krijgen getroffenen een levenslang VIP-lidmaatschap: “lagere handelskosten, service, en andere diensten”.

Zo lijkt Binance er relatief goedkoop én zonder kleerscheuren vanaf te komen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.