Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Binance betaalt 40+ ontwikkelaars om open source crypto software te bouwen

Bram de Vries
Bram de Vries

Maandag heeft Binance een initiatief onthuld dat gericht is op ontwikkelaars: Binance X. Sinds de oprichting ervan heeft Binance meer dan 40 open source-projecten gefinancierd. No strings attached?

Exchange Binance

Binance X is de formalisatie van allerlei de broedplaatsfunctie die Binance vervult voor diverse projecten en bedrijven. In een introducerende blogpost vertelt het bedrijf er meer over. “De langetermijnmissie van Binance is om in infrastructuur te voorzien voor de vrijheid van geld”, schrijft Teck Chia. En daarom wordt er geld gestoken in ontwikkelaars en projectteams die veelal open source-producten bouwen gericht op de cryptomarkt.

Het klinkt als een heel ruimhartige onderneming, maar het mag duidelijk zijn dat de bouw vooral gericht is op het verbreden en verdiepen van de infrastructuur van Binance. Het merendeel van de projecten die van geld zijn voorzien, maken gebruik van één van de acht producten van Binance, zoals de exchange, launchpad, of Trust Wallet.

De naam ‘Binance X’ is geïnspireerd door Google. Google’s moederbedrijf Alphabet heeft een R&D-tak met de naam X Development. Naast het bekostigen van projectteams gaat Binance ook zogeheten developer evangelists sponsoren. Zij moeten ervoor zorgen dat ontwikkelaars aan de slag gaan met Binance-producten.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.