Alles over de nieuwe economie onder één dak.

PwC Luxemburg gaat betalingen met Bitcoin accepteren

Peter Slagter
Peter Slagter

Vanaf 1 oktober kunnen klanten van PwC Luxemburg met Bitcoin betalen voor auditing-diensten. Volgens het adviesbedrijf is het een reactie op toegenomen vraag vanuit de markt.

Adoptie Bitcoin

PricewaterhouseCoopers (PwC) is de op één na grootste dienstverlener ter wereld en één van de ‘Big Four’, samen met Deloitte, EY, en KPMG. De beslissing om Bitcoin-betalingen te omarmen is een reactie op “toegenomen vraag van de markt”, en moet de “wil om het nationale ecosysteem rondom cryptovaluta te ondersteunen” bekrachtigen, lezen we in een aankondiging van het bedrijf.

PwC werkt samen met een “lokale en gereguleerde exchange” om voor “de beste betalingservaring te zorgen”. Het is onbekend om welke exchange het gaat, maar volgens de lokale toezichthouder zijn er twee kandidaten: Bitstamp en BitFlyer.

Sinds de inceptie van Bitcoin heeft het als fenomeen heel wat voor de kiezen gehad. Maar ondanks de tegenwind blijft Bitcoin een betrouwbaar betaalsysteem. “Het eerste peer-to-peer betaalmechanisme dat niet gecompromitteerd kan worden, en gebaseerd is op een decentraal model”, aldus PwC.

Voor de dienstverlener is dit een vorm van skin in the game. “We kunnen niet blijven investeren in en bouwen aan het ecosysteem zonder er zelf aan blootgesteld te zijn”, vertelt Thomas Campione, directeur bij PwC.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.