PwC Luxemburg gaat betalingen met Bitcoin accepteren

Vanaf 1 oktober kunnen klanten van PwC Luxemburg met Bitcoin betalen voor auditing-diensten. Volgens het adviesbedrijf is het een reactie op toegenomen vraag vanuit de markt.

AdoptieBitcoin

PwC Luxemburg gaat betalingen met Bitcoin accepteren
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

PricewaterhouseCoopers (PwC) is de op één na grootste dienstverlener ter wereld en één van de ‘Big Four’, samen met Deloitte, EY, en KPMG. De beslissing om Bitcoin-betalingen te omarmen is een reactie op “toegenomen vraag van de markt”, en moet de “wil om het nationale ecosysteem rondom cryptovaluta te ondersteunen” bekrachtigen, lezen we in een aankondiging van het bedrijf.

PwC werkt samen met een “lokale en gereguleerde exchange” om voor “de beste betalingservaring te zorgen”. Het is onbekend om welke exchange het gaat, maar volgens de lokale toezichthouder zijn er twee kandidaten: Bitstamp en BitFlyer.

Sinds de inceptie van Bitcoin heeft het als fenomeen heel wat voor de kiezen gehad. Maar ondanks de tegenwind blijft Bitcoin een betrouwbaar betaalsysteem. “Het eerste peer-to-peer betaalmechanisme dat niet gecompromitteerd kan worden, en gebaseerd is op een decentraal model”, aldus PwC.

Voor de dienstverlener is dit een vorm van skin in the game. “We kunnen niet blijven investeren in en bouwen aan het ecosysteem zonder er zelf aan blootgesteld te zijn”, vertelt Thomas Campione, directeur bij PwC.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte