Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitcoin-opties vanaf eerste kwartaal 2020 verkrijgbaar bij CME

Peter Slagter
Peter Slagter

De Chicago Mercantile Exchange (CME) komt begin 2020 met opties op hun aan Bitcoin gekoppelde futurecontracten. De opties geven klanten “aanvullende middelen om risico’s af te dekken en te handelen”.

Bitcoin

CME sprak vrijdag over de uitbreiding van hun producten in een persbericht. Helemaal zeker is de komst ervan echter nog niet. De opties worden op dit moment onder de loep genomen door toezichthouders. Dat is nog de enige horde die genomen moet worden.

Een futurecontract biedt een investeerder de mogelijkheid bitcoin te kopen tegen aan vooraf afgesproken prijs op een vooraf bepaalde datum in de toekomst. Zo kan er gespeculeerd worden op de toekomstige prijs. Aan die handel hebben tot dusver 3.300 individuële accounts deelgenomen, volgens het persbericht. Dagelijks worden er duizenden contracten verhandeld, met een waarde van honderden miljoenen dollars (PDF).

Opties geven beleggers de keuze of ze wel of niet een futurecontract op of voor de verloopdatum weer van de hand doen. “Deze nieuwe producten zijn ontworpen om financiële instellingen en professionele handelaars de middelen te geven om de mate waarin ze zijn blootgesteld aan Bitcoin’s spotmarkt te beperken”, schrijft CME’s Tim McCourt in het persbericht. “Bovendien kunnen risico’s door openstaande futureposities beter afgedekt worden.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.